Even voorstellen...

Wie zijn wij en wat doen wij?

Jachthondentrainingsgroep "De Utrechtse" bestaat uit een groep trainers met jarenlange ervaring op het gebied van jachthondentraining. Onze trainers doen dit werk met veel plezier en geven u handvatten om in kleine groepen (gemiddeld zes hond/baas-combinaties per groep) door middel van zelfafrichting uw hond te trainen voor het werk in het jachtveld (of omdat u het leuk vindt om deze jachteigenschappen van uw hond te ontwikkelen).

 

In de trainingen wordt rekening gehouden met jachtpraktijksituaties. De indeling van de groepen vindt plaats op verschillende niveaus. U kunt starten in niveau 1 en doorgroeien naar niveau 4. Daarna kunt u naar de Artemisgroep, dit is een groep voor de echt gevorderden honden, deze honden gaan trainen op alle voorkomende jachtsituaties met veel meervoudige apporten roof wild Deze groep is voor jagers die hun hond tijdens de jacht willen gebruiken, voor voorjagers die in de toekomst met hun honden ingezet willen gaan worden als picker-up tijdens jachtdagen, en voor voorjagers die op hoog niveau Artemis of MAP proeven willen gaan lopen. Er wordt getraind op alle situaties waarin u en uw hond tijdens de jacht terecht kunnen komen. Tijdens de training wordt, afhankelijk van het niveau van uw hond, zowel aandacht gegeven aan gehoorzaamheid (zoals onder andere aangelijnd en los volgen, vooruit sturen en komen op bevel en het houden van de aangewezen plaats) als aan jachtvaardigheden (apporteren vanuit en over water, apport te land, markeren, meervoudige apporten, het lopen van een sleep en dirigeren). Omdat onze trainingen praktijkgericht zijn, wordt zoveel mogelijk met verschillende soorten wild geoefend (alleen bij puppy’s en jonge honden op niveau 1 wordt getraind met dummy’s). Wij en onze cursisten richten ons op resultaten, maar vinden een gezellige sfeer medebepalend voor het behalen hiervan. Op elke training wordt gepauzeerd met een gezamenlijk koffiedrinken en ieder seizoen wordt afgesloten met een onderlinge proef en een feestelijke afsluiting en een Artemisproef.

 

Wanneer en waar trainen wij?

De trainingen vinden doorgaans plaats op de dinsdagavond. De cursus bestaat uit twintig avonden. De trainingen worden standaard gegeven in de regio Utrecht.

In het belang van bepaalde oefeningen voor gevorderde groepen kan uitgeweken worden naar een andere trainingslocatie in de regio. 

 

Meer informatie en/of aanmelden?

Voor nadere informatie kunt u zich wenden tot Richard Bosch (trainingscoördinator).

Aanmelden voor een van de trainingen kan direct en snel via Aanmelden.